Hva er nytt i Magento Commerce 2.4.2

9. februar i år slapp Adobe den siste versjonen av Magento-plattformen. Vi har beskrevet de viktigste endringene.

**automatisk oversatt tekst**

Hovedfokusområdene i Magento 2.4.2 er sikkerhet og kvalitet på plattformens drift. Vi vil diskutere dem i detalj nedenfor.

Sikkerhet

Kunder som bestemmer seg for å kjøpe i nettbutikken overlater ekstremt sensitive personopplysninger til plattformen. Til gjengjeld forventer de at hele kjøpsprosessen skal være smidig, men også (eller kanskje fremfor alt) 100 % sikker. Som svar på disse forventningene har Adobe levert 2 sikkerhetsoppdateringspakker (2.41-p1 og 2.3.6-p1) med over 35 oppdateringer på dette området og mange forbedringer.

Det er også en ny funksjon angående informasjonskapsler selv. SameSite flaggstøtte brukes for å sikre sikker kommunikasjon mellom brukere og plattformen. Det skjer gjennom en toveis flyt av sendte spørringer. På dette stadiet er den mest sårbar for XSS- eller CSRF-angrep. Å legge til et flagg blokkerer en ondsinnet spørring allerede på sendingsstadiet, og forhindrer datainjeksjon i plattformkoden. Et lignende mål var å introdusere forbedringer innen CSP (Content Security Policy).

Plattformkvalitet

GraphQL API er spørringsspråket som brukes av Magento. I den nye versjonen er den utvidet med mange funksjoner som favoriserer B2B-gründere. Disse inkluderer handelskreditt eller den såkalte rekvisisjonsliste, som ganske enkelt er en liste over bestillinger for ofte kjøpte produkter sammen med dens mer avanserte konfigurasjon.

På den annen side lar alternativet «Logg inn som kunde» deg se på plattformen fra kundens perspektiv. Dette lar deg fastslå i sanntid et problem som oppstår, for eksempel mens du legger inn en bestilling, og hjelpe kjøperen med å fullføre transaksjonen. Det kan også være en kilde til å supplere tilbakemeldinger fra kunder på en gitt funksjonalitet.

Det har også vært noen endringer på plugins fra eksterne leverandører – de såkalte VBE (Vendor Bundle Extension). Dette er plugins-komponenter innebygd i den sentrale Magento-arkitekturen. Det er 6 slike elementer, men det er allerede kjent at ett av dem vil bli fjernet i nær fremtid.

dotdigital (transaksjons-SMS-funksjon lagt til: den kan for eksempel brukes til å bekrefte en bestilling eller tilbakestille et passord),
Klarna (uendret),
Vertex (varekoder lagt til),
Yotpo (uendret),
Braintree (Lagt til funksjon: Kjøp nå, betal senere),
Amazon Pay (Det vil ikke lenger være i Magento Commerce 2.5.x-versjonen. Selgere vil kunne kjøpe det som en plugg i Magento Marketplace. Viktig informasjon er at måten nettbetaling fungerer på og konfigurasjonen vil ikke endres.)

Støtte for selgere

Adobe lever opp til løftet om å øke forhandlerstøtten. Merkbare her er forbedringene i mediegalleriet. Hvert bilde som er plassert på siden, optimaliseres direkte i galleriet takket være optimaliseringsfunksjonen. Dette betyr at det vil dukke opp mye raskere, men uten tap av kvalitet, noe som er en fordel for potensielle kunder. Dette påvirker akselerasjonen av sidelasting, som igjen slår ut i posisjoneringen av nettbutikken. Sikkerheten knyttet til håndtering av multimedieelementer er også forbedret.

I den nye Commerce-versjonen vil plattformbrukere kunne lagre filer på eksterne leverandørers servere. Støtte for AWS S3 Remote Storage eller Azure Blog Storage ble også introdusert. Takket være det vil det være mulig å:

lagring av filer i containere i ett undersystem,
planlegge dataeksport og import,
dele ressurser ved å bruke eksterne beholdere,
bildeoptimalisering uten tap av kvalitet direkte på serveren.
På sin side mottar det innebygde CMS Page Builder-systemet sine egne oppdateringer, som lar deg raskt introdusere endringer og gjennomføre migreringsaktiviteter, samt tilpasse CSS til dine egne behov.

En interessant, men også veldig nyttig funksjon, spesielt for folk som bare skal lære å bruke Magento, er den interaktive opplæringen - Interactive In-Product Guidance. Gir nyttige tips om hvordan du bruker de tilgjengelige funksjonene mer effektivt, eller viser meldinger om tilgjengeligheten til nye funksjoner. Den er tilgjengelig i Magento Commerce Admin-versjonen.

Fortsettelse av trendene for PWA og Headless e-handelHeadless ecommerce

Allerede i Magento 2.4.x-versjonen bestemte Adobe seg for å sette trender på e-handelsmarkedet og møte forventningene til gründere som implementerer B2B-salg. Drivkraften er reduksjonen av Total Cost of Ownership, men også tiden for å gå inn i andre markeder.

Det er ingen grunn til å overbevise noen om at nettsider basert på PWA-teknologi (Progressive Web App) er ekstremt komfortable for kundene. Men takket være verktøyene som er inkludert i Magento, kan selgere regne med en betydelig reduksjon i kostnadene ved implementeringen.

PWA Studio-konsollen er et verktøy som effektiviserer arbeidet med å lage hele plattformer så vel som individuelle komponenter. I den siste versjonen har PWA-overlegget kalt Venia, som brukes til å lage et e-butikkvindu, fått en ny "Min konto"-funksjon. Takket være det har planleggingen av frontend-oppsettet som er synlig for kjøpere blitt mer effektiv, men også mer intuitiv. I tillegg er det introdusert noen forbedringer av eksisterende funksjonalitet, samt forbedringer av driften av hele Venia-overlegget.

Alt dette fører til raskere implementering og lansering av nye butikkdomener på internasjonale markeder. Dette alternativet støtter også flere språk og støtter salg i flere valutaer.

Med utvidelsen av nevnte GraphQL vil selgere kunne legge 20 ganger mer eSKU inn i databasen. Alt takket være endringen av katalogarkitekturen. Dette er Magentos svar på behovet for større skalerbarhet, som er i ferd med å bli et prioritert element i forretningsutviklingsstrategien.

Løser problemet med en plagsom oppgradering

Magento Kode Migration Toolkit var Adobes svar på behovet for mer effektiv migrasjon fra Magento 1 til 2. Takket være Komponist verktøyet kan Magento brukere permanent velge bort manuelt tvinge enkelte oppdateringer.

Ja, ALPHA en smart måte å grundig forberede seg på en grundig oppgradering av plattformen til en nyere versjon. Som navnet antyder, takket være Upgrade Compatibility Tool, vil vi sjekke om vi kan oppdatere og hvilke handlinger vi må ta for å få hele prosessen til å kjøre raskt og effektivt.

Kompatibilitet kontroll er et svært viktig aspekt som direkte og betydelig reduserer nedetid på vår e-shop for kunder. Denne omfattende verktøyet vil vise oss hvilke elementer vi skal installere eller, for eksempel om muligheten eller pluggen har en nyere versjon.

På dette tidspunktet er det mulig å sjekke kompatibilitet for Magento Commerce API og GraphQL Schema. Andre funksjoner er planlagt i de neste versjonene av plattformen. Uten tvil vil dette verktøyet og dets utvikling vise seg å være et gjennombrudd for e-handel.

Ikke nok oppgraderinger for kundene?

Når man analyserer listen over endringer i Magento 2.4.2, kan man få inntrykk av at fokuset i hovedsak var å gjøre livet enklere for selgere med tanke på kundeservice. Det er verdt å huske at jo bedre verktøy som tilbys til selgere, jo bedre blir også kundeopplevelsen.

Sikkerheten til kundedata er styrket. Transaksjons-SMS-funksjonen eller en ny betalingsmåte Kjøp nå, betal senere, er introdusert. Det er verdt å nevne reguleringen av online betalingsflyt for realiserte bestillinger. Diagrammet nedenfor viser hvilke skritt kunden vil ta, fra å legge bestillingen i kurven til dens godkjennelse. Han oppgir dataene sine først etter å ha bekreftet bestillingen, og ikke før, som det var før. Vi vil utføre arbeidsflytkonfigurasjonen for nettbetalinger sammen med e-postmaler fra administratorpanelet.

En ganske travel start på året ligger bak oss. Vi har Magento Commerce 2.4.2 i beta (5. januar), pre-release (26. januar) og generell tilgjengelighet (9. februar).

Mens du venter på neste utgivelse, er det verdt å se nærmere på de ekstra funksjonene i den nåværende versjonen og rapportere eventuelle problemer via GitHub.

I mellomtiden vil de neste viktige datoene som vi bør huske være:

6. april 2021 (BETA) for Magento 2.4.2-p1
27. april 2021 (FØRUDGJØRELSE) for Magento 2.4.2-p1
11. mai 2021 (GA) for Magento 2.4.2-p1


Komentarze ({{ all_count }})