Lavkode kontra tradisjonell koding

Det er mange forskjeller mellom lavkode-plattformer og tradisjonelle programmeringsmetoder. Å forstå disse er viktig; spesielt når du skal velge det riktige verktøyet for å digitalisere prosessene dine.

Lavkodeplattformer blir stadig mer populære, og denne populariteten vil bare øke i årene som kommer. Er denne løsningen ideell for alle prosjekter? Gå gjennom tabellen nedenfor!

Lavkode-kontra-tradisjonell-koding.png [160.46 KB]

 

Vil du vite mer om lavkode, kan du lese denne artikkelen.

 

Det kan være nyttig å se på forskjellene mellom lavkode-plattformer og plattformer uten kode.

Plattformer uten kode lar brukere uten programmeringserfaring lage applikasjoner ved hjelp av et intuitivt grafisk grensesnitt og dra-og-slipp-funksjon. De er ideelle for å automatisere enkle oppgaver, og å lage enkle skjemaer og applikasjoner.


Lavkode-plattformer gir derimot – selv om de også er basert på et grensesnitt som er enkelt å bruke –bedre muligheter for tilpasninger og integreringer. De er spesielt nyttige for brukere med bare grunnleggende kunnskaper om programmering, og som vil skape mer komplekse og skreddersydde applikasjoner for spesielle forretningsbehov.

 

Når skal du velge lavkode?

Har du behov for en rask evaluering av nye ideer og konsepter, lar både lavkode og ingen kode deg lage fungerende prototyper på kort tid. Dermed kan du teste og finpusse løsningene dine før du ruller dem ut i fullskala.

Lavkode vs uten kode-min_20240527101412.jpg [61.04 KB]

I situasjoner der du har begrensede finansielle ressurser, kan en lavkodebasert plattform redusere kostnadene til utvikling og vedlikehold av en applikasjon med et stort utvalg av hyllevarer som minimerer behovet for en stor gruppe IT-spesialister. Men disse innsparingene er bare mulige hvis du har en forretningsprosess eller en digitaliseringsspesialist i organisasjonen, eller har erfaringene selv. Hvis ikke, kan kostnadene øke fordi du må leie inn et eksterne firma for å få den nødvendige ekspertisen for å implementere og vedlikeholde slike løsninger.

For bedrifter som ønsker seg effektive metoder for å digitalisere og automatisere driften sin, gir applikasjonsutvikling med lavkode rask modifisering av forretningsapplikasjoner. Hvis målet ditt er å øke effektiviteten ved å automatisere prosesser og integrere ulike IT-systemer, tilbyr lavkode-plattformer fleksible løsninger som kan tilpasses til spesielle forretningsbehov. Men effektiv utnyttelse av disse plattformene er bare mulig dersom du har de rette spesialistene i organisasjonen din.

 

Lavkode-plattformer og integreringsmuligheter

På grunn av mangfoldet innen forretningsaktiviteter bruker bedrifter flere verktøy for å støtte ulike aktiviteter. Derfor vil en lavkode-plattform også dekke behovene for integrering. Den gjør det mulig med mange integreringsmetoder, og dette sikrer en jevn arbeidsflyt og informasjonsflyt mellom flere deler av bedriften, samt utenfor den.

Resultatet er at løsninger med lavkode tilbyr svært gode muligheter for å bygge dine egne prosesser innen organisasjonen, og  knytte dem tett til andre IT-løsninger. Resultatet blir at du bygger et fleksibelt økosystem for IT.

 

 

LOGITO lavkodeplattform

Blant produktene våre finner du også LOGITO lavkodeplattform. Den kan beskrives som en ikke-kode/lavkode-hybrid, siden den kombinerer funksjonene til disse to teknologiene. Den gjør det mulig å styre og optimere prosesser på en trygg måte. 

Her har du en komprimert liste over LOGITO-funksjoner som gjør det mulig med en effektiv forretningsstyring i organisasjonen din.

 • Bygging av BPMN-baserte prosesser og visualisering av dem.
 • Du kan foreta endringer uten å bekymre deg for nedetid eller forstyrrelser i pågående drift.
 • Versjoneringsmekanisme som brukes globalt for LOGITO-plattformen.
 • Testing av opptil flere prosesser på én gang, og du kan få tilbakemelding fra prosessbrukere slik at de kan tilpasse seg behovene til organisasjonen eller bedriftsprosedyrer.
 • Muligheter for parallell implementering fra flere prosesser per uke – avhengig av i hvilken grad bedriften vil benytte digitalisering.
 • Ubegrenset antall forretningsprosesser kan implementeres.
 • Fleksibilitet innen integrering og metodene som brukes for dette.LOGITO lavkode.png [9.46 KB]LOGITO.webp [77.35 KB]

Send oss en melding. Vi kan analysere behovene til bedriften din, og vise deg hvordan LOGITO Lavkodeplattform kan utvikle forretningsdriften din.

 

Plattformen vår brukes av bedrifter med en oppdelt struktur. Dette gjør at de kontinuerlig bare kan bygge ut og optimere forretningsprosessene, og samtidig forbedre informasjonsflyten og dokumentstrømmen mellom avdelinger og ansatte. Resultatet er at organisasjoner ikke bare reduserer kostnader og implementeringstid, men også skalerer bedriften ved å optimere og teste eksisterende prosesser, noe som gir mer effektiv drift.

 

Sentrale fordeler med en lavkodebasert plattform i bedrifter:

 • Rask bygging og implementering av nye forretningsprosesser, både innen bedriften og for kunder.
 • Enkel tilpasning og skalering av prosesser hvis bedriftens behov endrer seg.
 • Enklere integrering med ulike databaser og eksterne systemer.
 • Automatisering og optimalisering av forretningsprosesser for bedre effektivitet.
 • Høyt sikkerhetsnivå for data og prosesser.

 

Utvikling av lavkode er fremtiden for rask produksjon av applikasjoner og systemer. Uansett hvilken bransje bedriften din driver innen, tilbyr lavkode-teknologi verktøyene du trenger for en rask og effektiv digital fornyelse.