Markedsføring av nettbaserte arrangementer – hvilke kanaler skal du bruke?

Vi opererer i dag i en verden som får oss til å overføre alt vi gjør live til den digitale verden. Vi legger til bilder fra ferien på Facebook, bilder fra middagen på Instagram og på Endomondo, en oversikt over treningen vår. Når vi organiserer arrangementer, må vi ikke glemme at de skal gjenspeiles i denne digitale dimensjonen, fordi vi for eksempel allerede har utviklet en vane med å markere vår deltakelse på et gitt arrangement på Facebook.

**automatisk oversatt tekst**

NM: Hvordan bruke Internett til å promotere arrangementer?

WS: Ved å ikke gi potensielle deltakere muligheten til å markere sin deltakelse i arrangementet, forsvinner vi fra denne kommunikasjonskanalen. Det har blitt en standard at hvis institusjoner eller selskaper påtar seg organiseringen av en offentlig begivenhet, oppretter de først og fremst en begivenhet på Facebook som er tildelt fansiden til denne enheten. Dette er selvsagt grunnlaget.

 

Nettstedet er ikke nok?

Jeg vil svare på eksemplet med et universitet som bestemte seg for å vise hvor mange ting som skjer i driften. Hun kunne gjøre dette gjennom intern post eller intranett, men det ville bare nå studentene hennes. Hun kunne lagt informasjonen ut på nettsiden sin, men det når heller ikke folk utenfor universitetet. Ved å organisere en kampanje på Facebook, skrive innlegg, sette opp et arrangement og hensiktsmessig målrette all kommunikasjon, har den en sjanse til å få et bredere mottak og nå potensielle, fremtidige studenter. I slike situasjoner går for eksempel nettsiden i bakgrunnen, fordi den kun fungerer som visittkort. Det er på Facebook hovedkommunikasjonen foregår.

 

Fungerer denne regelen for alle typer arrangementer? Store og små?

Selvfølgelig ikke. Vi må huske på målgruppen. Hvis vi for eksempel promoterer Økonomisk forum i Krynica, kan ikke Facebook være det viktigste kommunikasjonsverktøyet. I dette tilfellet retter vi oss mot en gruppe forretningsmenn og landets økonomiske elite, derfor kan det å opprette en begivenhet på et sosialt nettverk på en eller annen måte redusere betydningen. Her er en godt utarbeidet nettside som promoterer arrangementet og inneholder all informasjon om det, grunnlaget. Jeg vil legge til at Facebook fungerer best når man promoterer små, nisjebegivenheter. Vi kan skreddersy vår annonsering på denne nettsiden til gruppen av potensielle deltakere, basert på deres interesser eller bosted. Å kjøpe ut pressemeldinger i media gir oss ikke slike muligheter. Små lokale arrangementer trenger ikke en nettside, og etter min mening er Facebook alene nok.

 

La oss snakke om andre kanaler og kommunikasjonsmetoder i sosiale medier. For øyeblikket genereres de fleste visningene av video. Hvordan bruke det?

Video krever alltid mer penger. Når vi lager dem, må vi vurdere distribusjonskanalen. Jeg vil gi to eksempler: den allerede diskuterte Facebook og YouTube. Sistnevnte kanal er best egnet for videopromotering av store arrangementer. Imidlertid bør det huskes at en video bare fungerer hvis den er gjennomtenkt, godt tatt og ser bra ut. Vi kan ikke ansette hvem som helst til en slik oppgave, og gode selskaper som lager videoinnhold er dyrt. Det handler ikke om utstyret, for en god film kan lages med telefonen. Jeg mener heller en idé for en slik video og implementeringen av den på passende nivå. Når vi kommer tilbake til YouTube, er det ganske billig å annonsere på dette nettstedet. Vi kan vise en film til tusenvis av mennesker for bokstavelig talt noen få zloty. YouTube har imidlertid én ulempe, for på denne portalen vil vi kun nå brukere som er interessert i emner som ligner på de som er omtalt i filmen.

 

Vi har snakket i flere minutter om å promotere arrangementer på Internett og vi svever stadig rundt i sosiale medier. Hva med andre metoder, for eksempel hvordan fungerer SEO eller AdWords?

Tiden betyr noe her, for hvis vi ønsker å posisjonere en nettside, trenger vi minst en måned – dette er en veldig optimistisk versjon. Noen ganger kan det ta opptil seks måneder. Faktisk virker det meningsløst å posisjonere et nettsted over lang tid bare for å få det høyt under rekrutteringsprosessen til arrangementet vårt, som varer en måned eller to. Det er fornuftig når arrangementet vårt er syklisk, ellers fraråder jeg det. Når det gjelder en AdWords-kampanje, kan annonsene våre vises umiddelbart etter at de starter. I dette tilfellet gir bannere og andre grafiske annonser som markedsfører nettstedet vårt mest mening. Det er også en god idé å vurdere søkeannonsering. Google har en veldig kul kampanjemekanisme som bare fungerer når en potensiell deltaker av arrangementet vårt ser etter noe. Arrangementet vårt kan virke interessant for ham for øyeblikket.

 

I en slik situasjon er sannsynligheten for konvertering stor, men dette er vel den ideelle modellen?

Dette er sant, fordi vi ikke pålegger en slik bruker noe. På den annen side er det langt færre personer som leter etter noe relatert til arrangementet vårt enn potensielt interesserte. Min erfaring viser at dersom vi ønsker å nå massene med vårt arrangement, er det nødvendig med mer påtrengende annonsering, som push-bannere i form av bannere.

 

Hvordan konstruere reklameinnhold om arrangementet for å tiltrekke oppmerksomhet? Hva får en potensiell eventdeltaker til å velge å klikke på banneret eller like arrangementet på Facebook?

Jeg vil svare på eksempelet på en forretningsbegivenhet som jeg promoterte. De ble organisert av en bestemt institusjon med stor tillit, noe som garanterte potensielle deltakere høy kvalitet når det gjelder organisering og innhold. I tillegg var billettprisene på et rimelig nivå i forhold til kvaliteten. Markedsføringen av arrangementet ble utført gjennom flere kanaler og var godt utformet. Til tross for dette var antallet varsler utilfredsstillende. Folk var interessert, men tok til slutt ingen beslutning om å delta. Det var da vi bestemte oss for å gjøre et eksperiment med innholdet i kommunikasjonen. Så langt har vi rettet det mot bedrifter generelt, og det har ikke fungert. Derfor bestemte vi oss for å rette den til ansatte i disse selskapene. Du lurer kanskje på hva forskjellen gjør. Stor. Jeg skal gi deg et eksempel. Tidligere har vi sagt at selskapet som deltar på konferansen vil motta en passende kunngjøring. Vi bestemte oss for å tilpasse denne meldingen og tilbød individuelle sertifikater til hver av selskapets ansatte som kom til oss. I tillegg har vi tilbudt noen rabatter og gaver i form av bøker. Det har fungert pålitelig, fordi ansatte i bedriften ønsker å utvide sin kunnskap og vil ha noen bevis på det.

 

Spørsmål om budsjettet? Hvor mye koster en god kampanje som promoterer et nettbasert arrangement?

Alt avhenger selvfølgelig av omfanget av arrangementet. For små arrangementer kan dette budsjettet til og med være null, fordi vi kan bruke gratiskampanjen på Facebook. Med store bransjearrangementer, som – på grunn av sitt nisjetema – ikke har støtte fra tradisjonelle medier, er budsjettgrensen for markedsføring på nett i utgangspunktet rikdommen til porteføljen vår. Vi kan her snakke om størrelsesorden fra flere dusin zloty til til og med flere tusen.

For tiden arrangerer ulike institusjoner arrangementer, fordi det er en utmerket måte å promotere på, men også en god forretning. Et stort antall arrangementer kan bety at to arrangementer er planlagt samtidig. Hvordan operere på Internett for å dekke våre konkurrenter på en salgsfremmende måte?

Hvis vi har to konkurrerende arrangementer organisert på samme dag, i samme by, vil etter min mening promotering på Internett være til liten nytte hvis programmet ikke forsvarer seg. Hvis programmet er bra, er det lettere å promotere det. I online markedsføring avhenger mye av budsjettet, for her løser penger de fleste problemer. Hvis vi er fast bestemt på å overgå en konkurransedyktig begivenhet, for eksempel i Google-søk, må vi investere mer i kampanjen enn konkurrentene våre, men vi har fortsatt ingen garanti. I slike tilfeller er kvaliteten på arrangementsprogrammet avgjørende.


Komentarze ({{ all_count }})