Våre nettsteder er blant de 5 beste nettstedene for funksjonshemmede

2 av nettsidene våre er blant de 5 beste rangeringene for funksjonshemmede nettsteder utarbeidet av Widzialni Foundation. Blinde, svaksynte og døve brukere undersøkte 114 offentlige administrasjonssider og valgte den beste.

**automatisk oversatt tekst**

Eksperter fra Widzialni Foundation og blinde, synshemmede og døve brukere undersøkte 114 offentlige forvaltningstjenester med tanke på tilgjengelighet for personer med nedsatt funksjonsevne. På topp 5 på listen var 2 tjenester laget av Ideo.

Målet med forskningen utført av Widzialni Foundation var å fastslå tilgjengeligheten av nettsteder for offentlig administrasjon basert på WCAG 2.0. Det er verdt å se på resultatene av studien som ble utført ett år etter ikrafttredelsen av den nasjonale interoperabilitetsrammeforordningen, minimumskravene til offentlige registre og utveksling av informasjon i elektronisk form og minstekravene til teleformatiske systemer.

Nettstedet til Arbeids- og sosialdepartementet, designet og implementert av Ideo, fikk høyest poengsum fra alle undersøkte nettsteder. Det er verdt å understreke at Widzialni-stiftelsen har undersøkt 114 nettsteder til offentlige administrasjonskontorer.

Nettstedet www.mpips.gov.pl ble verdsatt for sin klare struktur, kategorisering av informasjon og muliggjør raskt søk. Fordelen med nettstedet - etter stiftelsens vurdering - er det også flere navigatorer som gir brukeren direkte tilgang til hovedmenyen, undermenyen og sideinnholdet ved hjelp av leserprogrammet.

I de første fem av listen var også den offisielle nettsiden til presidenten i Republikken Polen - designet av Ideo.


Komentarze ({{ all_count }})