Portefølje

En grønn skog som symboliserer implementeringen av PIM i et energiselskap.

Mölndal Energi AB

PIM-plattformen

Mölndal Energi (MEAB) er en energibedrift i den svenske byen og kommunen Mölndal. Den tilbyr 100% fossilfri energi, fjernvarme og -kjøling, samt energitjenester til båre private og bedriftskunder. 

   

Hadde behov for oppgradering   

På grunn av de store datamengdene som lagres og prosesseres kontinuerlig, bestemte Mölndal Energi seg for å bruke en sentral dataplattform med åpen kildekode for å behandle produktinformasjon. Systemet fungerer som en «master data/datalager» som utgjør en SSOT (single source of truth/én enkelt sannhetskilde). 

 

tablet+laptop.png [280.62 KB]

 

PIM-systemet gir Mölndal Energi muligheten til å gjennomføre oppgavene i kjernevirksomhetene: 

  • Kundeinformasjon 
  • Kontaktinformasjon (elektrisitet, fjernvarme, fjernkjøling, mikroproduksjon) 
  • Service/tjenester  
  • Fakturaer 
  • Målerdata 

 

PIM er oppdelt i såkalte klasser, som kategoriserer og lagrer dataene til Mölndal Energi. Systemet kan i tillegg lage API-er for applikasjons-tilkoblinger. 

Implementeringen av PIM-strukturen lar Mölndal Energi optimere effektiviteten, minimere IT-kostnadene og forbedre kundeservicen ved å være helt datadrevet, i motsetning til systemdrevet. 

 

«Vi er svært glade for å samarbeide med både Ideo Software og Pimcore under implementeringen av denne moderne og bærekraftige digitale plattformen. I tillegg til vår målsetning om alltid å forsyne kundene våre med de beste tjenestene og opplevelsene, trenger MEAB også å mestre datatjenester for å tilpasse seg og vokse sammen med partnere og investorer i et digitalt miljø som stadig utvikler seg. Jeg er svært begeistret over å gjøre MEAB til en digital tungvekter med hjelp fra det flotte teamet til Ideo Software og Pimcore-plattformen.»  Geza Csikasz, Senior IT Architect hos Mölndal Energi AB 

 

Veien videre 

Mölndal Energi planlegger å videreutvikle plattformen og organisasjonens modell for informasjonsstyring. En applikasjon basert på en eksisterende API-en vil bli utviklet snart. I tillegg vil Mölndal Energi blant annet bygge en 360-app for å øke hastigheten til interne søk på kundedata, samt utvikle en ny design på kundeopplevelsen ved innlogging. 

 

 

PIM

PIM-implementering

PIM system

PIM-systemer

Ta kontakt om du ønsker pristilbud på våre tjenester

Piotr Biernacki, CEO Norge
Send skjema