Ideo Solutions bryter IT-grensene!

I samarbeid med Næringsforeningen og Drammensregionen, organiserte Ideo Solutions nylig et arrangement med navnet NæringsArena: Bryt med IT-grensene.

Møtet samlet flere gründere fra Drammen og omegn for å diskutere hvordan man kan bryte ned interne teknologiske hindringer. Det ble satt fokus på hvilken rolle strategier for nearshoring og IT-outsourcing kan ha for å løse utfordringer med rekrutteringsproblemer i IT, og gi bedrifter tilgang til fleksibilitet og globale talenter. Deltakerne utvekslet erfaringer og metoder med hverandre, og fikk dermed muligheten til å lære seg nye metoder for tilpasning og nye løsninger i en bransje som endrer seg raskt. 

 

NFDR - Bryt IT-grensen.png [319.51 KB]

 

Foredragsholderne tok for seg følgende emner: 

  • Piotr Biernacki fra Ideo Solutions presenterte dagens situasjon for IT-sektoren i Norge.  
  • Henrik Gilen fra BDO formidlet egne erfaringer om nearshoring og bruken av underleverandører for å øke konkurranseevnen, og presenterte Teamlease-modellen. 
  • Lars Vetterstad fra Saturn Kommunikasjon drøftet praksiser for outsourcing, og det å samarbeide med eksterne leverandører for å finne effektive løsninger for Drammen, med fokus på T&M-modellen (tid og materiell). 

 

Også Ideo Solutions-ansatte som til daglig jobber fra Polen med IT-outsourcing deltok på treffet. De belyste den internasjonale måten dette foregår på, og hvor viktig nearshoring kan være som en effektiv strategi for å løse rekrutteringsproblemer innen IT. 

Vi vil gjerne takke alle deltakerne for å ha stilt opp og engasjert seg. Møter som dette kan være en inspirasjonskilde for oss alle, og vi håper at vi vil få muligheten til å treffes igjen og fortsette der vi slapp.