Ny nettside vs. Kunde XP

Når du bygger eller oppdaterer en nettside, oppretter du ikke din plass på nettet. Du designer forbrukeropplevelser.

**automatisk oversatt tekst**

...det er nok å lage en fin nettside for at salget skal skyte i været.., Et godt produkt vil selge av seg selv..., Jeg liker ikke dette designet. Forstørr logoen, bilde av produktet og kjøpsknappen ...

Heldigvis ser færre og færre nye nettsidedesignprosesser slik ut. Med utviklingen av Internett, mulighetene det gir oss og de stadige endringene i forbrukernes forventninger, øker bevisstheten om disse forventningene også blant merkevarer. Vi vet at kunden ikke så mye kjøper et produkt fra en glidebryter, men et "øyeblikk" - en konvolutt som får ham til å identifisere seg med ditt merke/produkt eller ikke. Forbrukerne oversvømmes av et skred av tilbud, og de tar underbevisste beslutninger raskt. Du har ikke mye tid. Det tar bare noen få sekunder før en assosiasjon oppstår i hodet til klienten din. Heldigvis har du innflytelse på om det blir positivt eller ikke...

Moderne teknologier har mye å tilby, men deres effektivitet vil være ubrukelig hvis du ikke velger dem i henhold til forventningene til kunden din. Du må bli kjent med følelsene hans og følelsene som driver ham, for bare takket være dette vil du lære hvordan du bruker mulighetene til IT-verktøy på den mest effektive måten. Så før du velger en teknologi, stopp et øyeblikk og følg kundens fotspor. Følg kartet over hans reiser. Sjekk banen den tok før det faktiske kjøpet. Først når du har all denne informasjonen kan du begynne å handle.

Det finnes mange løsninger på markedet for å administrere innhold, layout og publisering av nettstedet ditt. De skiller seg blant annet fra hverandre omfanget av funksjonalitet og nivået på utviklingen av plattformen. Beslutningen om å velge riktig CMS (Content Management System) bør være basert på dets individuelle egenskaper og funksjoner. De bør analyseres basert på kunnskapen om klienten, hans nåværende og fremtidige behov. Jo mer presist dette bildet er, jo bedre.

Det er en god idé å begynne med det grunnleggende og se hvilke verktøy du trenger først.

 

Intuitiv og fleksibel redaktør for innhold og layout

Dette er helt avgjørende siden du kommer til å bruke det mest. Enkel betjening vil lette utformingen av innholdsoppsettet i henhold til WCAG og UX. Det er bra hvis den for eksempel er utstyrt med et bildegalleri eller støtter mp4-opptak. Å presentere produkter i mange former med en tilleggsbeskrivelse har en mye større sjanse for å tiltrekke seg oppmerksomheten til potensielle kjøpere. Det er også verdt å være oppmerksom på om systemet har verktøy for oversettelse til andre språk, takket være det vil det være lettere for deg å tiltrekke deg en stor gruppe kunder.

 

Arbeidsflyt for publisering av undersider

Veldig praktisk når mange mennesker er involvert i innholdsskaping. Den støtter publiseringsprosessen og produkt- eller tjenesteadministrasjon. For eksempel: et produkt legges inn i form av en post i et datalager, deretter tilordnes det en spesifikk katalog i databasen og legges til en produktgruppe. Deretter går den til teamet som er ansvarlig for layout, innhold og multimediemateriell. I neste trinn blir alt verifisert til det er publisert.

 

Datasikkerhetsmekanismer (inkludert personopplysninger)

Blant de administrative innstillingene finner du System av roller og tillatelser. Dette er den mest populære måten å beskytte data på, for eksempel mot uønskede endringer i innhold eller layout. Det består i å tildele hver bruker av plattformen ikke bare en spesifikk rolle, men også tillatelser. For eksempel vil innholdsautorisatoren godta eller avvise endringene som er gjort av innholdsskaperen. På den annen side vil en annen bruker som lager grafikk ikke kunne endre for eksempel SKU-nummeret. Et element kan ganske enkelt være skjult eller inaktivt for det.

Det er også verdt å huske at bortsett fra standard SSL-krypteringssertifikater, finnes det andre autorisasjonsmetoder, for eksempel 2FA (2 Factor Autorization), dvs. flernivålogging. Hver bruker med tilgang til plattformen må bekrefte sin identitet ikke i ett, men to trinn. For eksempel ved å taste inn passordet og deretter koden fra SMS-en som ble sendt til den.

Husk også mekanismene som støtter overholdelse av reglene for behandling av personopplysninger. De må være kompatible med plasseringen til kundene dine i en gitt region i verden. Når det gjelder Europa, vil det være GDPR, og i USA, CCPA (fra 2018).

 

Elementer som er karakteristiske for e-handel

Cloud-plattformen sikrer bedre effektivitet og stabilitet i systemdriften. Selv i perioder med høy trafikk, for eksempel Black Friday, når kunder ønsker å dra nytte av unike kampanjer. Dessuten er tjenesten tilgjengelig nesten hele tiden takket være HA, det vil si høy tilgjengelighet. Det er også verdt å nevne de nesten ubegrensede utvidelsesmulighetene du får takket være skalerbarhet når det gjelder funksjonalitet eller til og med utvidelse av IT-ressurser.

BI eller Power BI (Business Intelligence)-verktøy. Et av de mest karakteristiske elementene i den bredt forståtte forretningsanalysen er bl.a dashbord. Dette er grafiske representasjoner av data samlet inn fra mange kilder og analysert i sanntid. Takket være dem får du et bredt perspektiv for forretningsaktiviteter knyttet ikke bare til å oppnå indikatorer, men også måling av kundeopplevelse i forhold til spesifikke elementer og drift av nettstedet.

 

Personalisering av opplevelser

Den enkelte kunde er hovedmålet med personalisering. Blant behandlingene hennes finner du bl.a å sende varsler om tilgjengeligheten av produkter merket av brukere som favoritter, vise foreslåtte produkter, gratis leverings- eller betalingsmåter, samt teste intuitiviteten til nettsidenavigasjon fra brukerens side (A/B-testing).

Det kan imidlertid merkes at B2B-kunder oftere og oftere befinner seg i et lignende interessesenter som enkeltkunder. Mange av aspektene er like, men noen av dem er forskjellige på grunn av behovene til selgerne. I dette tilfellet er imidlertid en jevn styring av sortimentet et stort problem, fordi det er spredt i mange systemer og kommer fra mange kilder. Målet er å sentralisere disse dataene ved hjelp av dedikerte integrasjoner. Takket være dette vises informasjon om tilgjengelighet og plassering av produkter i systemet i sanntid. Dette er gunstig for selgerne selv, fordi de kan konfigurere for eksempel varsler om lavt lager av et gitt produkt, eller til og med en automatisk bestilling for neste parti med varer. Det er imidlertid mange eksempler på prosesspersonalisering i e-handel, og hver av dem har en positiv effekt på kundeopplevelsen.

 

Egenskaper til et godt CMS

Et viktig aspekt er hvordan CMS er bygget opp. Du kan velge mellom en tradisjonell CMS-modell hvor hele systemet er en integrert helhet: front-end og back-end funksjon innenfor én plattform, samt systemer med separate front-end og back-end lag. Vi snakker om Headless CMS og Decoupled CMS.

Den hodeløse modellen omformer tilnærmingen til presentasjonslaget, ved å bruke API-grensesnittet for å sende innhold til et hvilket som helst sted, og i dette tilfellet er det kanalen som mottar dataene som er ansvarlig for den visuelle utformingen av innholdet. Dette akselererer lanseringen av produkter på markedet ved bruk av flere salgskanaler. På denne måten får du tilgang til innhold samlet på ett sted, som du deretter kan dele umiddelbart på flere enheter.

Hvordan drar kundene nytte av det? Uavhengig av hvilken enhet de driver nettsiden på, er både layout og innhold tilpasset enheten, noe som sikrer en best mulig brukeropplevelse. I tillegg vil det å lagre produktet i handlekurven på smarttelefonen også være synlig når du surfer på butikkens nettside på en PC eller SmartTV-enhet. Stabil synkronisering mellom kanalene og innholdet på sidene i tilfelle av Headless CMS påvirker brukernes komfort i stor grad. Headless driver også skalerbarhet, den justerer ikke bare det viste innholdet til enheten, men de tilgjengelige ressursene for å holde nettstedet i gang jevnt og stabilt.

Den frakoblede modellen beholder alle funksjonene til den hodeløse modellen, og tar i tillegg hensyn til presentasjonslaget. Decoupled CMS gir maler som valgfritt kan brukes til å forberede innhold for presentasjon, og deretter sende dem til et spesifikt visningsmiljø.

 

Skap flere opplevelser

Informasjonsgrunnlaget fra CMS er grunnlaget for aktiviteter, og takket være deres analyse får du utvilsom og objektiv tilbakemelding på om og i hvilken grad disse aktivitetene var effektive for å skape lojale kunder. Det er opp til deg hvor vellykket du vil bygge kundeopplevelse og merkelojalitet.

Med CMS oppretter og endrer du innholdet på hele sider. Men hvis funksjonaliteten i CMS ikke er nok, er det verdt å huske at du kan eksperimentere med innholdet og funksjonene til systemet i stor skala - du trenger bare å implementere tilleggsfunksjoner eller integrere med andre systemer som brukes i selskapet . På denne måten kan du automatisere en stor del av arbeidet ditt og, viktigere, øke effektiviteten. Så hvilket sett med verktøy eller funksjoner kan du i tillegg utstyre CMS (Content Management System) med?

Kundefunksjoner Blant de mest åpenbare sanntidsinteraksjonene finner du chatbots. Kunder kan stille spørsmål, for eksempel angående regelverket, og løse mer kompliserte henvendelser ved hjelp av konsulenter. Det er også verdt å sikre muligheten for å bruke mobilapplikasjoner. Takket være synkroniseringen mellom kanalene, den såkalte omnikanal, for eksempel lagrede produkter vil være tilgjengelig fra nivået til hver enhet.

Kunder elsker også ulike typer lojalitetsprogrammer, og er også villige til å dele sine meninger om produkter. De bruker også gavekort stadig oftere. Fra selgerens perspektiv er det viktig å kunne organisere markedsføringskampanjer for sesongsalg eller sende spesielle rabattkuponger. Derfor, på veien til å bygge lojalitet, er det verdt å vurdere også å gjøre dette alternativet tilgjengelig.

Som en del av personaliseringen bør du også legge til muligheten til å velge en praktisk betalingsmetode. Fra kredittkort, BLIK, IKO, til e-lommebøker som PayPall. Og for mer teknisk avanserte, multi-valuta forhåndsbetalte kort fra for eksempel Revolut. Det samme gjelder formene for å motta bestillinger eller gratis retur.

 

Omfattende verktøy for CI (Contextual Intelligence)

Klienten er ikke bare en samling av grunnleggende data: alder, kjønn, plassering eller søkehistorikk. Reell kunnskap om kunden er den kontekstuelle kunnskapen som er relatert til hele hans tilstedeværelse på Internett. Livsstil, eide enheter eller språkkunnskaper. Å kombinere og analysere disse dataene gir deg en reell ide om forbrukeren. Hvorfor spiller det noen rolle? Om ikke annet for å kunne møte hans nåværende og fremtidige forventninger.

Grunneksemplet på aktiviteter for å møte kundenes forventninger er bl.a automatisk matching av nettstedets språk til brukeren basert på hans plassering. Et annet eksempel på bruk av kontekstuell kunnskap er for eksempel å tilby relaterte produkter til brukeren. Å kjøpe en fjellryggsekk kan generere flere tematiske produktanbefalinger og vise meldingen "Skal du til fjells? Det kan fortsatt være nyttig for deg ... ". Dessuten kan den samme brukeren søke etter eller kjøpe produkter av et spesifikt merke, da kunne meldingen vært «Liker du merke X-produkter? Se hvilke ting vi har forberedt for deg ... ".

Du kan også bruke CI i situasjoner når brukeren ikke liker noe. For eksempel ga han/hun en negativ mening om et gitt merkes produkt eller hadde et problem med å finne varen - da kan du få informasjon fra ham om hva som var årsaken til dette. Anta at han ikke var fornøyd ikke så mye med varen han kjøpte, men med et bestemt merke. Utseendet til meldingen "Vi beklager at du ikke likte produktet. Vil du at merkevare X-produkter skal være synlige i søkeresultater i fremtiden? vil da bidra til å definere kjøpspreferansene hans.

 

Systemer utviklet for å administrere produktdata

PIM-systemer (Product Information Management) går utover funksjonaliteten som tilbys av selve CMS. De fokuserer på å administrere produktrelatert innhold, det vil si produktbeskrivelser, bilder, spesifikasjoner, priser. De beriker produktinformasjon og holder den nøyaktig og alltid oppdatert, uansett hvor mange kommunikasjonskanaler som brukes. Lagring av produktdata i et slikt sentralt depot gir tilgang til dem ikke bare fra ulike kommunikasjonskanaler, men gjør det også mulig å bruke dem i markedsføringsmateriell. PIM kan integreres med et CMS, som vil automatisere oppdateringer og gjøre eventuelle endringer i innholdet på nettstedet ditt. I dette tilfellet vil mye detaljert informasjon om produktene lagres og redigeres på ett sted, og deretter mates inn i CMS samt andre e-handelsverktøy, noe som hjelper merkevaren din til å bli så kundeorientert som mulig. Med en solid PIM-implementering kan du gi bedre CX.

DAM brukes på sin side til å administrere digitale eiendeler i bedriften. DAM er en mulighet til raskt å finne og dele selskapets ressurser med en bred gruppe brukere. Verktøyet er utviklet for å gi deg problemfri drift av mediebiblioteket fra ett sted. Det har innvirkning på presentasjonen av produktet, men er også viktig i utarbeidelsen av markedsføringsmateriell, for eksempel takket være web-to-print-funksjonen. Distribusjonen skjer på det digitale planet. Kunder får informasjon om produkter, kampanjer, inkl. i form av e-poster, push-varsler eller reklamebannere. Det er mulig å sende inn MMS eller deres forbedrede versjon av RCS. Alt dette for å få kunden til å føle tilstedeværelsen av merkevaren på hvert trinn. CMS- og DAM-integrasjonen øker effektiviteten til begge verktøyene og gjør det enklere å strømlinjeforme digitale arbeidsflyter.


Integrasjoner med avanserte forretnings- og analysesystemer og datasenter

I automatiseringens og digitaliseringens tid er det mange verktøy som driver salg på mange plan. Flere og flere selskaper ser det enorme forretningspotensialet i plattformer eller analyseverktøy som inntil nylig var domenet til andre sektorer i økonomien, for eksempel produksjon. E-handelsbransjen oppdager deres bruk i komplekse IT-løsninger, tre ekstremt avanserte områder.

1.Planlegging av forretningsmodeller og optimalisering av digitale prosesser:

  • BPM (Business Planning Management)
  • MRM (Marketing Resource Management)
  • BI (Business Intelligence)

2. Dataanalyse og kognitiv databehandling

  • Prediktiv analyse
  • Kunstig intelligens
  • Maskinlæring

3. Administrere datavarehus:

  • CRM (Customer Relationship Management)
  • MDM (Master Data Management)

 

Valg av plattform avhenger av digital modenhet

Content Management System, som navnet antyder, ble opprettet for et spesifikt formål - innholdsstyring. Du kan velge det i dag og utvide det med nye funksjoner over tid.

Det ubestridelige faktum er at med utviklingen av virksomheten vokser dens behov og implementering av ytterligere mer avanserte løsninger vil være en nødvendighet over tid. Det finnes mange ferdige verktøy som går langt utover å lage standard nettsider. De fokuserer på automatisering, dataanalyse og eksperimentering med sideinnhold. Grunnlaget vil imidlertid alltid være CMS.

Å bli kjent og bygge kundeopplevelsen skjer gradvis. Det er likt med den digitale modenheten til ethvert selskap. Hele prosessen krever imidlertid evnen til å tilpasse seg og bruke nye teknologier. Et nyttig hint her er når du begynner å legge merke til at det nåværende systemet begynner å begrense deg. Det er nesten sikkert at kundene dine deler denne følelsen også. Dette betyr at det er på tide å endre seg og det er verdt å strekke seg etter et mer avansert verktøy.

Husk at du ikke trenger å dra på denne reisen alene. Du kan gjøre det sammen med kundene dine og bygge ikke bare en nettside eller kundeopplevelse, men også din egen digitale modenhet.